Državno natjecanje Robokup 2023. u Imotskom

Preneseno sa: Bug.hr
Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, biti domaćin državne razine 16. Robokupa, od 21. do 23. travnja 2023. godine

Nakon niza uspjeha u natjecanjima iz robotike, odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog, biti domaćin državne razine 16. Robokupa – ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike, kojeg svake godine organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Natjecateljsku ekipu čine tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. U popratne aktivnosti Robokupa uključena su djeca predškolske dobi, učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca s teškoćama u razvoju.

Robokup se provodi na dvjema razinama natjecanja: županijskoj i državnoj. Na državnu razinu natjecanja bit će pozvane 22 najuspješnije ekipe iz različitih škola i mjesta (oko 90 natjecatelja). Povjerenstvo je dogovorilo da će se državna razina 16. Robokupa održati od 21. do 23. travnja 2023. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Dolazak i smještaj natjecatelja predviđen je za 21. travnja, svečano otvorenje te početak natjecanja za 22. travnja, dok će proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje biti održano 23. travnja 2023. godine.

U slobodno vrijeme natjecateljima će na raspolaganju biti organizacijski tim TZ Imota koji će ih upoznati sa znamenitostima grada Imotskog i Imotske krajine. S uzbuđenjem iščekujemo provedbu natjecanja, te smatramo kako je ova organizacija 16. Robokupa ujedno i potvrda osnovnoj školi „Stjepan Radić“ da je prepoznata kao centar Imotske krajine u poučavanju robotike, programiranja i novih tehnologija gdje djeca imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, inovativnost i kreativnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *